Veneily Turun saaristossa on ainutlaatuinen kokemus niin paikallisille kuin muualta Turun seudulle matkaaville. Turun saaristo muodostuu lähes 20 000 erikokoisesta saaresta ja ulottuu aina Kustavista Särkisaloon saakka.

Veneilijälle Turun saaristo tarjoaa lähes rajattomat mahdollisuudet ja saariston palveluiden pariin pääsee hurauttamaan käden käänteessä. Kuinka sitten valita, minne mennä? Listasimme puolestasi omat suosikki kohteemme Turun saaristosta, jonne kannattaa suunnata koko perheen voimin!


Naantalin Muumimaailma

Naantalin Muumimaailma ei paljon esittelyjä kaipaa ja se ansaitsikin tulla mainituksi ensimmäisenä! Muumimaailmassa pääset nauttimaan kesäpäivästä tuttujen hahmojen kanssa kauniissa saaristomaisemissa.

Muumimaailmaan ei ole yläikärajaa mutta parhaiten se sopii perheille, joihin kuuluu myös pieniä veneilijöitä.

Lue lisää Muumimaailmasta!


Nauvo

Nauvo ja erityisesti sen vierasvenesatama on yksi Turun saariston tunneituimmista kohteista hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden ansiosta. Nauvo kuuluu Paraisten kaupunkiin ja sijaitsee vain muutamien kymmenien kilometrien päässä Turusta.

Nauvoon kuuluu kahden pääsaaren lisäksi useita pienempiä vierailun arvoisia saaria!

Katso, mitä Nauvolla on sinun perheellesi tarjota!


Kasnäs

Kasnäs on kylä kuvankauniissa Kemiönsaaren kunnassa. Kasnäs tarjoaa runsaasti erilaisia palveluita ja sopii näin pidempäänkin vierailuun. Erinomaisten palveluiden lisäksi Kasnäsissä pääset tutustumaan saariston ainutlaatuiseen luontoon Saaristomeren kansallispuistossa.

Pakkaa viikonloppulaukku ja suuntaa Kasnäsiin veneellä viikonlopuksi!

Tutustu Kasnäsiin!


Rosalan Viikinkikeskus

Kasnäsistä voit suunnata naapurisaarelle Rosalaan. Jääkauden synnyttämä Rosalan saari on yksi Suomen eteläisimpiä asuttuja saaria ja siellä asustaa ympäri vuoden 140 vakituista asukasta. Saarelta on löytynyt todisteita viikinkiajasta ja niitä pääsee tutkiskelemaan saaren Viikinkikeskuksessa.

Hyppää veneeseen perheen pikku viikinkien kanssa ja suuntaa kohti Rosalan kaunista saarta ja viikinkiseikkailua!

Tutustu Rosalaan ja sen palveluihin!


Örön linnakesaari

Örön linnakesaarella pääset tutustumaan rannikkopuolustuksemme historiaan aina Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään. Örö sijaitsee noin 15 km Kasnäsistä etelään. Örö on puolustushistoriansa lisäksi myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten lajien ja luontotyyppien asuinpaikoista ja soveltuu siksi retkeilykohteeksi koko perheelle.

Örön saarelle pääsee ainoastaan vesiteitse, joten se on oivallinen kohde vuokraveneelle!

Tutustu Örön saareen ja sen historiaan!


Veneily Turun saaristossa on huoletonta vuokraveneellä

Tutustu vuokravenemallistoomme ja valitse varauskalenteristamme sopiva aika perheenne veneilyretkelle! Tervetuloa nauttimaan Turun saaristosta veneilemällä!

Postauksen kuva Visit Turku.